• UniBeast 2.1 Update


    47
    Published on 09-17-2013 10:26 AM by
    UniBeast has been updated to version 2.1. Incorporating changes required for OS X 10.8.5, the tool is now fully compatible with Haswell based systems. UniBeast 2.1 is now available for download at tonymacx86.com/downloads.

    Changes:
    • Bootloader updated to Chimera v2.2.0-r2148
    • AHCI_3rdParty_SATA driver by MacMan updated to v0.4
    • Intel Ethernet driver (AppleIntelE1000e) by hnak updated to v2.5.4c
    • USB 3.0 driver GenericUSBXHCI by zenith432 updated to v1.2.5

    Please do not upload or redistribute UniBeast to any other sites.

    If this utility has helped you, please consider a contribution to support further UniBeast development. Thanks in advance, and enjoy!

    Related Posts:
    Installation Guide - OS X 10.8 - UniBeast for Mountain Lion
    Installation Guide - OS X 10.7 - UniBeast for Lion
    UniBeast Troubleshooting Notes
    UniBeast.com
    Comments 47 Comments
    1. tovi888's Avatar
      tovi888 -
      Great will test this out. Need to do a clean reinstall to see if this works will get back once I'm done
    1. cicciodux's Avatar
      cicciodux -
      Quote Originally Posted by tovi888 View Post
      Great will test this out. Need to do a clean reinstall to see if this works will get back once I'm done
      Me too!!!!! So HAPPY!!!!
    1. keithh143's Avatar
      keithh143 -
      I was having a lot of issues with 10.8.5 clean install with the last one, I hope this works. I miss my mac. thanks for all the hard work
    1. morph21's Avatar
      morph21 -
      I have identical rigs, except for the GPU: GA-Z87-D3HP, i5-4670k, then one with XFX Radeon HD 6850 and another with Gigabyte Radeon HD 7950.

      The first (6850) worked fine with UniBeast 2.0.2 + Chimera 2.2.0, but the second (7950) is giving me boot0: GPT, boot0: test, boot0: test, gibberish, just a load of symbols.

      I'll try this new UniBeast and post results as soon as I'm done.

      Thanks! =)

      --== Edit 1 ==--
      boot0: GPT, boot0: test, boot0: test, gibberish, just a load of symbols.

      Problem found. Can't use 7950 as primary, changed to IGFX in bios and now setup is on the way.

      Also, while UniBeast 2.0.2 gave me issues with the USB 3.0 kext in Extra, this one (UniBeast 2.1.0) ran perfectly without any additional options to the setup window.

      --== Edit 2 ==--
      FLAWLESS INSTALLATION!!!!

      Now just looking forward to the updated MultiBeast!

      Yay! =)

      P.S.: One winblows installation was destroyed during this fantastic hackintosh installation. =)
    1. curicaveri's Avatar
      curicaveri -
      Iīm a noob into the customac world. Recently, I built a computer with a intelīs i5 haswell processor and mountain Lion as Main OS, using the "Temporary Installation Guide" and UNIBEAST 2.0. Although it was a success, I decided to use windows 7 for poor graphics performance (I do not have a dedicated GPU, I use the intel hd 4600 graphics). Then my question is: Whit UNIBEAST 2.1 "powered" by Chimera 2.2, Can my customac work with the intel HD 4600 Graphics in 1080p resolution? Of course, i have a FHD monitor.
    1. wolfintosh's Avatar
      wolfintosh -
      Does this means we can install osx from usb 3.0?

      - - - Updated - - -

      Does this means we can install from usb 3.0
    1. seancyh's Avatar
      seancyh -
      Works well!! Just finished a clean install on Haswell System.

      GA-Z87X-UD3H
      32GB Kingston 1600Mhz DDR3
      GTX780

      Only thing that still not working is the audio, although I installed the driver and the device is recognized, there is still no sound. If anyone can help, will be greatly appreciated. Thanks
    1. Kelco83's Avatar
      Kelco83 -
      Crashes at apple screen, ran -v and it goes completely through no errors but then crashes/reboots immediately. I'll hold tight for now. Haswell 4770k MSI GD65
    1. hackgirl's Avatar
      hackgirl -
      Many thanks, Tony and Macman! Let`s testing!
      -------------------------
      You did it! My Haswell system working perfect! Fixed boot during installation. I just created Unibeast USB and installed over 10.8.4... reinstalled Wifi, Bluetooth kext. Finally!
      ------------------------update--------------------------------------------
      Tested here.
      Important: Working well just if I use patched bios: [PMPatch] UEFI patching utility
      If not, rebooting loop.
    1. geekomancer's Avatar
      geekomancer -
      Thank you!
    1. shoestring's Avatar
      shoestring -
      Worked great on my GA-Z87X-UD4H, though I had to boot with -x after the 10.8.5 installer reboot in order to get to a desktop. After installing MultiBeast 5.4.3 and Chimera 2.2.0, was able to boot without -x. Looking forward to the MultiBeast update to resolve audio. Thanks!!
    1. InsaneCultist's Avatar
      InsaneCultist -
      Working perfectly on my system, the big thing was the GenericUSBXHCI - the standalone kext is available on the Google Code site, just search it up and download the latest revision. My board has USB 3 only, so I had no mouse and Keyboard for a few days. Thanks everyone.
    1. WonkeyDonkey's Avatar
      WonkeyDonkey -
      Im glad this is out, Ive just ordered parts for a new Haswell build
    1. craftingman's Avatar
      craftingman -
      Quote Originally Posted by cicciodux View Post
      Me too!!!!! So HAPPY!!!!
      Also happy. I am installing UniBeast for the first time, and i am having a problem. When installing UniBeast 2.1, during the installation part, it says "The installation failed, the installer encountered an error that caused the installation to fail. Contact the software manufacturer for assistance." I did follow the directions (the directions are pretty simply put)

      - - - Updated - - -

      Also happy. I am installing UniBeast for the first time, and i am having a problem. When installing UniBeast 2.1, during the installation part, it says "The installation failed, the installer encountered an error that caused the installation to fail. Contact the software manufacturer for assistance." I did follow the directions (the directions are pretty simply put)
    1. Adrian B's Avatar
      Adrian B -
      Try the troubleshooting notes for further guidance.

      http://www.tonymacx86.com/unibeast/1...ing-notes.html


      Adrian B
    1. hakim89's Avatar
      hakim89 -
      Hey guys i am building a hakintosh with intel 4770K + ASUS Sabertooth Z87.....any advice...is this doable ?
    1. macphish's Avatar
      macphish -
      Quote Originally Posted by cicciodux View Post
      Me too!!!!! So HAPPY!!!!
      I did a fresh install and it works! However multibeast seems to have some problem with the boot loader. I can boot from USB drive, but not hard disk. It gives me error loading Bluetooth kext. Will install latest chimera tomorrow to see if that's the issue.
      GA-Z87N-WIFI, i-4670k
      Had to boot with -x during USB installation. After setup, this is no longer needed.
      Only need DSDT, audio and network kext using multibeast
      YouTube video is jumpy. Can not play apple iphone release keynote videos.

      Installed latest Chimera on hard disk and it booted smoothly. I have full resolution.
      Still have problem with video playback. I can play the chess and menu is translucent. Anyone know how to fix the video problem?
      No audio either, although I installed the audio kext through multibeast.
    1. yildirim's Avatar
      yildirim -
      thank you very much for support and updates MacMan .....
    1. v33's Avatar
      v33 -
      nice... just hope downloading 10.8.5 wont be as hard as the last. thanks!
    1. MrCurop's Avatar
      MrCurop -
      Works great guys!